Att äta på Rutabaga i Stockholm

Under ett besök i Stockholm ganska nyligen besökte jag den relativt nyöppnade lakto-ovo-vegetariska restaurangen Rutabaga på Grand Hotel i Stockholm. Både jag och mitt sällskap såg väldigt mycket fram emot besöket och våra förväntningar vad skyhöga. Vi blev inte besvikna! Menyn består av en antal mindre rätter som man får välja mellan. Det var en härlig blandning av nya spännande smakkombinationer som jag själv initialt var en aning tveksam till, exempelvis pumpa och lakrits. Prisnivån är dessutom inte superhög, utan helt klart prisvärt för en finare middag.

Untitled  
Lite småplock att börja med. Untitled  
Mango och mozzarella, alldeles ljuvlig. Untitled  
En coleslaw på rött äpple och pepparrot som var fantastiskt god.  Untitled  
Friterad kronärtskocka med bryns smör. God, men inte vår favorit.

Untitled  
Kålsallad med kokos och yuzu. Untitled  
Rostad blomkål med en grön bearnaise.  Untitled  
Pumpa, citron och lakrits. Absolut underbar! Untitled 
En välsmakande kokosglass som ett perfekt avslut på denna fantastiska middag. Untitled

Comments