Hur tar man sig an minimalism?

IMG_3943
Fick en fråga om jag har några steg-för-steg-tips kring hur man tar sig an minimalism. Jag fick fundera ett tag och det kan säkerligen vara någonting jag har missat, men de punkter jag tänkte på var följande:
  1. Rensa bland sakerna. Jag gjorde mig av med allting som jag inte längre behövde. Denna punkt tog ganska lång tid för mig och det är på ett sätt en konstant pågående process.
  2. Sluta köp nya saker. Kommer det inte in fler saker går rensningsprocessen snabbare. Dessutom har man redan ofta mer än vad man behöver, det hade i alla fall jag.
  3. Efter att ha rensat ut mycket av det fysiska blev det dags för mig att se över det icke-fysiska. För mig var detta bland annat att se vad jag la min tid på. Att sitta framför en skärm eller spendera tid med människor som inte gör mig glad, sådana saker är ingenting för mig. Således försöker jag minska tiden jag lägger på detta.
  4. Därefter frågade jag mig själv vad jag vill lägga min tid på. Detta är självklart individuellt, men för mig innebär det att spendera mer tid med att spela musik, lära mig nya saker och umgås med de underbara personer som finns omkring mig.

Comments