Raw halloncheesecake

Untitled

Recept på raw halloncheesecake

Detta är min absoluta favoritefterrätt. Det är en raw halloncheesecake full med nötter och chiafrön. Det är härligt när något så gott kan vara nyttigt och bra för kroppen. En portion av denna halloncheesecake motsvarar för mig 24 procent av mitt näringsbehov för en dag och ger speciellt mycket av följande:
  • Omega 3 (107 procent av mitt dagliga behov)
  • Koppar (75 procent av mitt dagliga behov)
  • Vitamin K (63 procent av mitt dagliga behov)
  • Mangan (53 procent  av mitt dagliga behov)
  • Magnesium (41 procent av mitt dagliga behov)
  • Omega 6 (29 procent av mitt dagliga behov)
  • Zink (25 procent av mitt dagliga behov)
  • Vitamin E (24 procent av mitt dagliga behov)
  • Vitamin B6 (20 procent av mitt dagliga behov)
  • Vitamin C (18 procent av mitt dagliga behov)
  • Vitamin B2 (17 procent av mitt dagliga behov)
  • Selen (16 procent av mitt dagliga behov)
  • Vitamin B1 (14 procent av mitt dagliga behov)
  • Vitamin B3 (10 procent av mitt dagliga behov)

Jag brukar börja med att blötlägga cashewnötterna kvällen innan, så det blir lättare att mixa till en krämig smet. När det är dags att börja göra cheesecaken mixar jag mandlar, chiafrön, dadlar och lite vaniljpulver som utgör själva botten i kakan. Där smeten har blivit grynig brukar jag trycka ut den i botten av en form med hjälp av en slickepott. Därefter mixar jag resterande ingredienser och brer ut ovanpå botten. Ibland toppar jag även med lite färska hallon och smält choklad (som uppenbarligen inte är raw). Fantastiskt gott och både en favorit hos mig och flera av mina vänner.

Recept för 11 portioner (ca 300 kcal/portion bortsett från eventuell dekoration)

  • 130 gram mandlar
  • 70 gram chiafrön
  • 160 gram färska dadlar
  • 220 gram cashewnötter
  • 120 gram agave
  • 250 gram frysta hallon
  • 150 gram citronjuice
  • Lite vaniljpulver

Comments