Ett andra besök på Rutabaga i Stockholm

Förra gången jag besökte Rutabaga tyckte jag att det var alldeles fantastiskt, kanske för att vi inte har så många sådana fina vegetariska restauranger i Sverige. Denna gång gav mig en mer nyanserad bild av stället. Maten är visserligen jättegod, men den är väldigt väldigt fet. Dessutom var servicen inte alls lika bra den här gången, vissa rätter fick vi inte in förrän efter att ha väntat i en och en halv timme. Jag måste dock ändå medge att det är en härlig matupplevelse och jag lär absolut återkomma, även om det gärna får gå några månader innan nästa besök.

Untitled
Lite plock att börja med. Deras bröd är fantastiskt gott.

Untitled
Vit sparris med stekt svamp och sommartryffel. God!

Untitled
Endivesallad med rostad paprika och fetaost. God, men inte min favorit.

Untitled
Brässerad fänkål med potatiscrème och hasselnötter.

Untitled
Färska spritärtor med äggula och gräddfil. Jättegod, men väldigt tung.

Untitled
Stekta gröna grönsaker med citron, vitlök och kapris.

Untitled
Ångade och friterade grönsaker. Riktigt, riktigt god!

Untitled
Mango med mozzarella, en av mina absoluta favoriter.

Untitled
Pumpa med citron och lakrits. Även denna är en favorit!

Untitled
Kålsallad med kokos och yuzu. God!

Untitled
Friterad kikärta och grönärtsguacamole. Hade absolut kunnat beställa denna igen, riktigt god!

Untitled
Friterad kronärtskocka med citron och brynt smör. God, men väldigt tung.

Untitled
Ceviche på avokado och jalapeño, god men inget speciellt.

Untitled
Pistagekräm med chokladsorbet och hallon på olika vis. God, men skulle inte beställa den igen.

Untitled

Comments