7 tips för hur man blir mer effektiv

Untitled

En stor anledning till varför jag valde att anamma minimalism har varit för att jag ville bli mer effektiv och således spara tid. Det finns dock vissa andra rutiner jag har när jag försöker att vara extra effektiv och jag tänkte dela med mig av några av dessa.

  • Minimalism i sig har visat sig vara ett smidigt sätt för mig att bli mer effektiv. Det går snabbare att städa, det är inte lika många tankar som snurrar runt i mitt huvud och jag känner mig generellt sett mindre stressad. På så vis har det blivit lättare för mig att fokusera, vilket också har gjort att jag är mer effektiv när jag gör saker.
  • Ha tydliga mål och planera tiden. För mig är detta nödvändigt, då jag blir mer motiverad av att veta vart jag vill komma med det jag gör. Att planera är också ett sätt att strukturera sitt liv på ett sätt som gör att i alla fall jag har bättre koll och således även gör saker i tid.
  • Gå upp tidigt på morgonen. Genom att gå upp tidigare på morgonen hinner jag påbörja vissa uppgifter tidigt på dagen, vilket vidare innebär att jag även har mer ledig tid senare på dagen.
  • Ta vara på den tid på dagen då du har mest energi. Jag är som mest effektiv på morgonen, och då försöker jag göra de viktigaste uppgifterna då. Alla är såklart inte mest pigga på morgonen, så man får helt enkelt välja den tid då man är som mest effektiv för att göra sina uppgifter.
  • Säg inte ja till allt. Det är svårt att vara effektiv om man har för mycket att göra. Hur väl man än försöker så är det svårt att vara lika effektiv om man har en sak att göra jämfört med tre saker.
  • Bara gör det, även om det är tråkigt. Måste det ändå göras är det lika bra att ta itu med det så snart det finns möjlighet. Jag försöker alltid börja med olika uppgifter så snart jag kan, för då känns det som om jag redan har börjat, vilket i sin tur gör att arbetet känns lättare.
  • Sköt sömnen, maten och andra rutiner som får en att må bra och fungera bättre. Mår inte kroppen bra, så är det svårt att vara effektiv. Det finns en balansgång mellan att vara effektiv och att vara stressad, och ser man inte till att tillgodose sina grundläggande behov för att må bra så blir effektiviteten snarare en skjuts till att bli stressad.

Comments