En halvårsuppdatering av mina mål för 2017

Mina mål för 2017 går att läsa om här. Nu har halva året gått och det är dags för en utvärdering. Mitt första mål var att fortsätta äta vegetariskt. För 2016 hade jag ett mål om att bli vegetarian. Det blev jag från och med dag ett och i dagsläget har jag således varit vegetarian i ett och ett halvt år. Jag saknar inte kött det minsta. Egentligen har jag väl aldrig gillar kött, men valde inte att utesluta det helt förrän 2016. Det första målet för detta år går alltså bra.

Därefter satte jag ett mål om att jag skulle leva mer zero waste/förpackningsfritt än vad jag gjort innan. Denna punkt har väl inte gått jättebra. Visserligen har jag handlat en hel del hos lösviktsbutiken Gram i Malmö, men jag har egentligen inte ansträngt mig speciellt mycket. Jag hade alltså kunnat göra mycket mer än vad jag har gjort. Samtidigt vill jag leva minimalistiskt och tidseffektivt, och då har det inte alltid fungerat att handla hos Gram. Jag har dock gjort en del andra förändringar. Min bostadsrättsförening har äntligen ordnat med matåtervinning, vilket har gjort det hela lättare.

Det tredje målet jag satte var att äga ännu färre saker. Jag har fortsatt att rensa under året, så denna punkt är uppnådd även den, även om jag gärna ser att jag fortsätter att rensa mer under resten av året. Jag har även börjat ta tag i det digitala på riktigt och hoppas verkligen att jag hinner rensa klart det innan året är slut.

Att ägna mer tid åt det som gör mig lycklig var mitt fjärde mål. Det tycker jag att jag har delvis lyckats med. Jag har ägnat mer tid åt att spela gitarr och piano, men under resterande delen av detta år vill jag umgås mer med mina vänner.

Mitt femte mål var att resa och då resa med lättare packning än innan. Jag har rest och är faktiskt för närvarande på resande fot. Jag gjorde en långresa tillsammans med min mamma och bror, där vi har besökt Hongkong, Seoul, Tokyo, Beijing samt London på vägen hem. Gällande min packning blev det tyvärr lite komplicerat, då jag studerar 150 procent samtidigt nu under sommaren. Således var jag tvungen att packa ner en del kursböcker. Jag reser dock som alltid med enbart handbagage, så jag har ju ändå relativt lätt packning.

Det sista målet jag satte upp var att studera tre terminer i år istället för två, vilket gör att jag kommer kunna slutföra mitt kandidatprogram en termin tidigare. Denna punkten var den som jag var mest tveksam över, men det har gått över förväntan. Så som det ser ut nu kommer jag att ha hunnit läsa 105 poäng, istället för 60 poäng som är det vanliga på ett program. Detta motsvarar tre och en halv termin, vilket innebär att mitt mål i princip är uppnått.

Hittills har det gått relativt bra, även om jag hoppas att andra halvan av 2017 kommer att bli ännu bättre. Jag vill framför allt jobba mer på punkten om att ägna mer tid åt det som gör mig lycklig.

Comments