Del I: Permanent hårborttagning med diatermi

Fil 000

Någonting jag har velat göra i flera är permanent hårborttagning. Både vaxning och rakning ger mig problem med röda prickar och irriterad hud. Min mamma tog bort sitt hår på benen redan under 1980-/1990-talet och har varit hårfri där sedan dess. Den hårborttagningsmetoden hon använde sig av verkar inte vara lika vanlig i Sverige och det har varit svårt för mig att hitta ett ställe som utför denna metod. Jag kommer inte att gå ut med var jag gör detta förrän efter jag vet hur väl det fungerar, då jag vill se att jag är nöjd med resultatet och således kan rekommendera det. Oftast är det olika lasermetoder som verkar användas i Sverige, men jag som inte har supermörkt hår är inte en optimal kund att utföra laser på. Istället går den metoden jag har valt ut på att varenda hårsäck förstörs permanent och fungerar således på alla typer av hår oavsett färg. Diatermi är alltså en permanent hårborttagningsmetod som fungerar även på ljust hår. Det finns flera olika namn på denna metod, bland annat diatermi och electrolysis på engelska.

Det hår jag har valt att ta bort är på benen, armhålorna samt bikinilinjen. Varje behandlingstillfälle är 45 minuter långt, vilket inte täcker ett speciellt stort område (cirka 4x4 cm skulle jag gissa). Hittills har jag varit på sju behandlingar (tre på benen, två på bikinilinjen och två på armhålorna) och min hud mår bra och återhämtar sig på ett väldigt tillfredsställande sätt. Detta verkar inte lämna några synliga ärr på mig, vilket jag är väldigt glad över. 

Att ta bort hår för mig är ännu ett steg i min resa mot ett mer minimalistiskt liv. Att slippa ägna tid till att raka och få irriterad hud kommer att bli oerhört skönt. Jag kommer i fortsättningen att uppdatera här på bloggen hur hårborttagningen går, för även om den är permanent så tar det tid att ta bort håret. Jag kommer eventuellt även att visa före- och efterbilder.


Kommentarer

  1. Kan du berätta mer om hur det fungerar? Gör det ont? Skulle också vilja göra permanent hårborttagning men är rädd för att det ska göra ont.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan svara på dessa frågor i ett separat inlägg efter att det har gått några månader, så att jag har en bättre bild om hur bra det fungerar.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg