Att studera mer än 100 procent

Untitled

Det kanske upplevs motsägelsefullt att jag ville plugga mer är 100 procent samtidigt som jag förespråkar minimalism. Minimalism för mig är dock ett verktyg för att få ett bättre fokus i livet på det jag faktiskt vill göra, i det här fallet studera. Jag har inte känt mig speciellt stressad under tiden jag har pluggat extra och jag tänkte dela med mig av mina bästa tips för hur man kan lyckas göra detta om det är någonting man vill.

  • Planera: Denna punkt kan faktiskt vara den viktigaste. En bra planering gav mig en översikt över vad som behövde göras och när. På så sätt visste jag jämt hur jag låg till. Att börja med att skriva upp när samtliga inlämningsuppgifter ska in och tentor skrivas är en bra start. Därefter lägga upp en tidsplan gällande när du ska plugga.
  • Prokrastinera inte: Skjuter man upp på saker orsaker det mest bara stress. Tar man dessutom på sig extra arbete, genom att plugga extra, är det ännu viktigare att ta tag i saker på en gång. Genom att jämt göra saker i tid hinner i alla fall inte jag bli stressad.
  • Distansstudier: Jag valt att läsa extrakurserna på distans, då det blir en mer effektiv användning av min tid. På så vis slipper man röra sig från hemmet för att gå på föreläsningar och liknande, utan allt sker via läroplattformer på nätet.
  • Fungerar det inte så fungerar det inte: Det är okey att hoppa av extrastudierna om det visar sig att det inte fungerar för dig. Psykiskt välmående är högre upp på min prioriteringslista och hade jag blivit för stressad hade jag hoppat av utan att tveka. Nu behövdes dock inte det, men hade det behövts hade det inte varit någon fara.

Kommentarer

Populära inlägg