Del II: Permanent hårborttagning med diatermi

Fil 000-2

Då är det dags för en uppdatering gällande hur den permanent hårborttagningen går. Jag tänkte börja med att förklara mer om den metod jag har valt att använda mig av, vid namn diatermi/epilering med ström. Man går alltså in med nål i varje hårsäck/hårfollikel med en nål och, om jag har förstått det rätt, så förstörs varje hårsäck med hjälp av elektrisk ström. För att en hårsäck ska förstöras så krävs det att den befinner sig i tillväxtfas/anagen fas. Alla hår som syns befinner sig inte i denna fas och dessutom finns det fler hårstrån som inte ens syns, då dessa befinner sig i vilofas. Detta innebär att behandlingen måste upprepas regelbundet under en period för att samtliga hår ska hinna komma upp till ytan för att sedan förstöras. Denna metod tar således ganska mycket tid, men jag tycker att det är värt det. Dessutom anser inte jag att den tar orimligt mycket tid. Framsidan av mitt smalben tog ungefär en timme vid första behandlingen, vilket kostade mig cirka 750 kronor. Diatermi är en permanent hårborttagningsmetod som fungerar även på ljust hår.

Min hud reagerar bra på behandlingen tycker jag. Efter varje behandlingstillfälle får jag som små röda prickar som är lite svullna. Jag ska försöka att komma ihåg att ta lite bilder för att illustrera detta bättre. Svullnaden brukar försvinna inom några timmar och de röda små prickarna brukar försvinna de kommande dagarna. Som efterbehandling ska man återfukta, vilket jag gör med en salva som är kravmärkt och godkänd av astma- och allergiförbundet. Brukar till och från även smörja in med olja i duschen. Bilden nedan visar hur huden ser ut dagen efter en behandling på benet. Huden är precis insmord, vilket är anledningen till varför den är så glansig. Det går relativt tydligt att se var de har tagit bort hår och var de inte har tagit än. De röda små prickarna är där de har gått in med nålen, men dessa prickar brukar försvinna inom några dagar för mig.

Untitled

Det man bör ha i åtanke är att denna typ av hårborttagning tar tid och är dyrt i längden (vilket även laser är dock), men samtidigt är det den enda permanenta hårborttagningsmetoden för oss som inte har tillräckligt mörka hårstrån för att kunna använda laser. Jag kommer fortsätta uppdatera med jämna mellanrum för att berätta hur det gå, då det förra inlägget verkade uppskattas. Har ni några frågor som ni vill fråga privat kan ni skicka mail till mig frokenminimalist@gmail.com, annars kan ni alltid ställa frågor i kommentarsfältet under inlägget.

Kommentarer

  1. Gör det ont eller hur känns det?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag upplever verkligen att det varierar från gång till gång. Ibland gör det lite ont och ibland känns det knappt :)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg