7 klädesplagg och 9 outfits

Det finns några plagg som för mig är riktiga basplagg; plagg utifrån vilka jag bygger alla mina outfits. Jag är inte speciellt klädintresserad, men tycker ändå att det är viktigt att klä mig på ett sätt som känns stilrent och som fungerar i flera olika sammanhang. Det första basplagget för mig är en svart klänning, som fungerar både till vardags, men även till middagar och fest. Det kräver att den inte är alltför lång eller kort, samt inte för barklädd. Klänning nedan är från början min mammas som jag har fått ta över och jag tycker att den är alldeles perfekt, då den uppfyller samtliga av mina krav.

Untitled

Det andra basplagget för mig är ett par svarta jeans. Ett par svarta jeans fungerar verkligen till det mesta, förutom till kanske mer formella tillfällen. Då brukar jag istället dra på mig en klänning eller en kjol.

Untitled

Det kanske ser tråkigt ut med utstyrseln ovan är min absolut mest vanliga; ett par svarta jeans med en svart t-shirt. Nedan ser ni samma par byxor med olika toppar, vilka skapar nya outfits. Jag bryr mig dock inte om ifall jag skulle ha exakt likadana kläder varje dag, men det kan ju vara kul att ha lite förändring i sin garderob också. Dessutom är vissa toppar lite mer uppklädda, medan andra är lite mer casual.

Untitled

Untitled

Untitled

Nästa basplagg för mig är en svart kjol, den som syns nedan är från Adolfo Dominguez och har en alldeles perfekt rak passform enligt mig. Varken för tight eller för vid. Det skapar även en variation, då jag inte behöver ha jeans på mig jämt utan även kjol när jag känner för det. Då upplevs det också som om jag har en större variation bland mina kläder, vilket delvis är sant.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Allt som allt kan man således säga att det är relativt smidigt att skapa en större variation i sin garderob, trots att man inte har så många klädesplagg. Här ovan har jag använt mig av sju klädesplagg, men fått fram nio olika outfits. Inte helt dumt, och alldeles förträffligt om man har som mål att ha en minimalistisk garderob, samtidigt som man inte vill ha på sig likadana kläder varje dag.

Comments

  1. Åh, vilket bra inlägg! Går här och undrar hur jag ska ha min garderob, men nu behöver jag inte undra mer; ska göra som du, såklart! Tack för tipset :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vad trevligt att du uppskattade inlägget :)

      Delete

Post a Comment