Mitt kök 2017

Untitled

Untitled

Någonting jag har tyckt varit svårt att göra mer minimalistiskt är köket. Jag köpte prylar till köket innan jag blev minimalist, vilket gör att det finns saker att rensa. Eftersom jag tycker det är onödigt att slänga eller skänka saker som fungerar och som är relativt nya, så får de rensas ut allt eftersom de går sönder. Saker som dock inte alls används har blivit sålda på Tradera. Det blir tyvärr ingen genom gång av allt som finns i mitt kök i det här inlägget, då jag känner att jag behöver rensa mer just nu.

Det enda som får stå på min köksbänk är vattenkokaren, vilket beror på att jag använder den flera gånger per dag. Annars försöker jag att hålla köksbänken helt tom, även om det finns en tendens till att lägga andra saker där. Jag upplever att mitt kök är relativt stort, vilket för mig känns ganska onödigt. Visserligen är det trevligt med utrymme, men det hade kunnat vara betydligt mindre. Köket är dessutom i samma rum som vardagsrummet, eftersom lägenheten har öppen planlösning. På så vis upplevs köket som ännu större gissar jag.

På den ena bilden ser ni mitt köksbord, som består av metallben samt en glasskiva som på riktigt väger över 100 kilo. Stolarna har även de metallben, men själva sittdelen är fejkskinn. I framtiden när jag flyttar kommer jag istället att välja ett mindre köksbord med uppfällbara kanter, alternativt ett utdragbart bord, med både bord och stolar i trä. Jag upptäckte tyvärr lite sent att det är ett evighetsjobb att jämt se till så att glasskivan på bordet ser ren ut.

Bakom köksbordet kan ni se någonting som jag försöker minimera, nämligen mina gitarrer. Jag började med nio stycken gitarrer och är nu nere fem stycken. Anledningen till att jag/min familj hade så många var för att min pappa, jag och min bror spelade gitarr under en period. Då hade vi en varsin, samt att min pappa hade några till. Dessutom hade vi en gitarr i vår lägenhet som vi tidigare ägde i Tyskland, samt två stycken i sommarhuset i Skåne. Vi har sålt av fyra stycken nu och tre av de som hänger på väggen försöker jag sälja. Målet är att bara två stycken ska få stanna.

Comments