Att göra sig av med det som tar mer energi än vad det ger

Untitled

Att göra mig av med allt som tar mer än vad det ger är en enkel liten regel jag har. Det kan handla om allt från prylar till relationer med människor. Tar de mer energi än vad de ger, då får de helt enkelt inte stanna kvar i mitt liv. Det kan låta hårt, speciellt gällande relationer med andra människor, men på något vis är det det som krävs om jag vill leva ett lyckligare liv. 

Hur vet man då om någonting tar mer energi än vad det ger? Gäller det en person brukar jag ofta ha stört mig på denne en period, eller inte haft lust att träffas och liknande. Då brukar jag försöka reflektera över vad det är som inte känns bra och om det går att åtgärda. Är svaret nej, så vet jag att det är dags att avsluta den vänskapen. Oftast brukar jag låta vänskapen rinna ut i sanden, istället för ett dramatiskt avslut. Förhoppningsvis gör det att den andra personen inte blir sårad, utan snarare ser det som ett naturligt övergång.

Gällande prylar är det mycket lättare. Tar någonting mer energi än vad det ger, då åker det ut. För mig har det handlat om exempelvis gitarrer. Jag har ägt så himla många och jag kände att underhållet av dem tog mer energi än vad som var nödvändigt. Således fick några finna nya hem istället.

Kontentan är alltså att finns det någon eller något i din omgivning som tar mer energi än vad den ger, se över situationen och fundera över om det kanske är dags för ett farväl.

Comments