Del III: Permanent hårborttagning med diatermi

Skärmavbild 2017-10-18 kl. 21.03.50


Här kan du läsa:

Jag började som sagt med diatermi under augusti i år. I början gick jag till en hudvårdsskola, då de hade ett så lågt pris, men har nu helt gått över till riktiga salonger med riktigt kompetenta utövare som har vidareutbildat sig inom diatermi. I Stockholm har jag testat två sådana salonger hittills och är nöjd med bägge. Jag vill inte skriva ut deras namn här på bloggen, men är du nyfiken kan du kontakta mig på frokenminimalist@gmail.com. Båda två tar ungefär 800 kr för 60 minuter.

Det område som jag har fokuserat mest på redan från början är bikinilinjen. Detta då jag jämt fick röda prickar, irriterad hud och inväxta hårstrån där. Jag har behandlat bikinilinjen kanske tre gånger och har sett en markant förändring. Nuförtiden har jag knappt några hårstrån alls där, vilket är så fantastiskt skönt. Efter bikinilinjen fokuserar jag på underbenen och därefter armhålorna. Benen har gått helt okey. Eftersom det är en relativt stor yta så tar det lite längre tid. Jag försöker dock ha tålamod och inte ge upp, då jag förstår att det kommer att ta tid. Armhålorna ska jag försöka boka in tider för snart också, då det skulle vara så skönt att bli klar med dem. Som jag nämnt tidigare så är diatermi en permanent hårborttagningsmetod som fungerar även på ljust hår.

Jag har tidigare fått frågan om det gör ont, och jag måste erkänna att det verkligen beror på. Vissa dagar känns det knappt och andra dagar gör det ont. Det beror självklart på vilket område som behandlas också, bikinilinjen och insida lår är generellt sett mer känsliga än ben och armhålor för mig. Har man aldrig prövat diatermi förut kan det kännas lite läskigt, men det är inte så obehagligt som det låter. Huden kan se väldigt irriterad och obehaglig ut efteråt, men svullnaden brukar gå ner under de närmsta timmarna för mig och därefter får jag små röda prickar som läker helt inom två veckor. Jag bifogar en bild här nedan på hur insida lår såg ut på mig direkt efter behandling med diatermi. Där kan ni se röda svullna prickar, ibland med små vattenblåsor, men dessa brukar försvinna väldigt snabbt på mig.


Untitled

Comments