Det här med kapselgarderob

Untitled

Det har sedan en tid tillbaka pratats mycket om så kallade kapselgarderober. En kapselgarderob innebär helt enkelt en garderob med färre plagg, exakt antal beror på vad man själv känner är lämpligt. Min tanke är att jag i framtiden ska visa upp varenda klädesplagg jag äger, men genom att berätta hur jag tänker kring min kapselgarderob kommer vi en bit på vägen.

Jag har inte begränsat min garderob till ett specifikt antal plagg, då jag redan äger ett relativt lågt antal kläder. Istället försöker jag tänka att jag inte behöver fem kjolar, tio klänning och liknande, utan att det räcker med max ett par av varje. Helst behövs bara en, speciellt om man som jag har en tvättmaskin i lägenheten och således kan tvätta direkt när det behövs. 

Ett krav jag har är att de flesta plagg ska kunna gå att matcha, främst färgmässigt, men även annars. Jag vill kunna ha en kofta till både jeans, kjol och klänning. Dessutom försöker jag se till att alla mina kläder fungerar i flera sammanhang. En svart klänning som jag kan klä upp med hjälp av skor och smycken och ha på en middag, eller nedklätt med en kofta till vardags. Förut har det varit så att vissa av mina plagg exempelvis är "för fina" för att ha till vardags, att jag har känt mig för uppklädd. Men sedan jag började välja ut min garderob mer medvetet så har det problemet försvunnit.  

Det har efterfrågats att jag ska skriva mer om kläder, min garderob och liknande. Min tanke är att jag, steg för steg, ska visa er alla mina klädesplagg och berätta hur jag tänker kring min garderob. Jag ska försöka fokusera på hur man har en så liten och minimalistisk garderob som möjligt, samtidigt som man fortfarande kan variera bland sina kläder.

Comments

  1. åh vill jättegärna höra mer om detta! själv har jag en lång väg att vandra............

    ReplyDelete
    Replies
    1. Absolut, det kommer komma fler inlägg om detta!

      Delete

Post a Comment