Min hårvårdsrutin 2017

Untitled

Det här med hårvård kan jag tycka är lite svårt. Jag är ganska kräsen gällande vilka produkter jag tycker är bra och kan ofta känna att jag är trött på mitt hår. Längden på mitt hår brukar variera mellan lite kortare än axellångt, till ner till skulderbladen. Just nu är mitt hår precis axellångt och jag håller på att spara ut det. Ibland undrar jag hur väl mitt minne fungerar, för fastän jag vet att jag trivs bäst i lite längre hår så klipper jag ändå av det med jämna mellanrum. Jag ska försöka hålla den impulsen i styr från och med nu. 

Dessa två produkter från John Masters Organic är de jag använder till mitt hår för tillfället. Schampot, som även fungerar som balsam, heter Zinc & Sage och är alldeles fantastiskt. Jag behöver verkligen inget balsam efter att ha tvättat håret med det, vilket jag faktiskt inte trodde innan jag testade det. Det stod i beskrivningen att det luktar kola, men det vet jag inte om jag håller med om. Jag kan dock inte placera doften riktigt, men mysigt doftar det.

När jag tycker att mitt hår känns extra torrt och behöver lite mer omtanke än vanligt, då brukar jag använda inpackningen vid namn Honey & Hibiscus Hair Reconstructor som också kommer från John Masters Organics. Jag vet ännu inte om jag gillar den mer än min favorit från samma märke, ett balsam med avokado. Det får tiden utvisa! 

Jag tycker att den här rutinen är perfekt just nu, för till vardags tar den ingen tid alls. Vill jag lyxa till det med inpackning så tar inte det speciellt lång tid heller. Jag brukar tvätta håret varannan dag på morgonen och låta håret självtorka. Sedan har jag gärna det uppsatt, antingen helt och hållet eller bara överhåret. Jag funderar lite på att testa på att permanenta håret, för jag tycker att det har gett så fantastiskt fina och mjuka lockar på de jag vet som har gjort det. Blir det av så får det bli hos Bruns frisörer, där jag brukar klippa mig, för de är mer noga med innehållet i det de använder än vad andra salonger verkar vara. De är en grön salong och försöker tänka mycket på miljön och hälsan hos de som arbetar där. Dessutom är de som arbetar där alltid så härliga!

Comments