Min minimalistiska hudvårdsrutin hösten 2017

Inlägget innehåller betald marknadsföring för Bodystore och Lyko.

Untitled


Jag fick en förfrågan på Instagram om att jag skulle berätta mer om min hudvårdsrutin. Efter att ha ätit Isotretinoin under ungefär ett år (avslutade kuren i januari 2017), så har min hud å ena sidan varit finare än någonsin, å andra sidan mycket torrare. Under sommaren är den dock inte lika torr och då har det räckt med att tvätta ansiktet med vatten utan att smörja in mig. Nu under hösten har jag dock känt att huden är torrare och då har jag valt att återgå till en hudvårdsrutin som jag haft under torrare perioder tidigare. 

Den första produkten som jag verkligen älskar är en peeling från Maria Åkerberg, vid namn Papaya Peeling. Jag har nämnt den tidigare och hur mycket jag älskar den, men det tåls verkligen att upprepas. Jag brukar massera in ansiktet med peelingen och låta den sitta på i ungefär tio minuter, som en ansiktsmask. Därefter sköljer jag av den och huden lämnas återfuktad och mjuk. Jag använder den här även på andra delar av kroppen som är torra. Denna använder jag kanske två gånger per vecka, eller när jag känner mig lite extra torr och glåmig i huden.

Den andra produkten är en nyponrosfröolja från Loelle. Jag har använt olika oljor i hudvård i flera år, och brukar variera mig mellan vilka oljor jag använder. Just nu använder jag denna nyponrosfröoljan, då jag upplever den lite fetare än mandelolja som jag annars gillar. Oljan masserar jag in i huden direkt efter dusch när huden är fuktig, alternativt efter jag sköljt ansiktet med vatten på kvällen. Att smörja in huden när den fortfarande är fuktig upplever jag gör att oljan går in lättare i huden, samt återfuktar ännu bättre. Jag brukar smörja in ansiktet med två droppar olja på morgonen och fyra till fem droppar på kvällen. På kvällen tycker jag nämligen inte det gör något om huden ser glansig ut, då jag ändå bara ska sova.

Comments