Vegetariska kroppkakor med brynt hasselnötssmör och rostad grönkål

Untitled

Recept på vegetariska kroppkakor med brynt hasselnötssmör och rostad grönkål

Efter att jag för första gången smakade kroppkakor i somras har jag blivit frälst. Dessa rackare är så himla goda. Visserligen blev väl mina egna inga mästerverk, men välsmakande var de verkligen. Jag utgick från det här receptet, men ändra det en aning.

Degen 
500 gram mjölig potatis
1 ägg
1,5 dl vetemjöl
Salt

Fyllningen
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
0,5 äpple
1 dl sojafärs
Smör
Salt
Kryddpeppar

Brynt smör med hasselnötter
Smör
0,5 dl hasselnötter

Jag började med att koka potatisen till dess att den blev mjuk. Då hällde jag av vattnet och lät den svalna. Medan potatisen fick svalna gjorde jag fyllningen. Jag finhackade löken, vitlöken, äpplet och champinjonerna. Någon matsked smör fick smälta i stekpannan innan jag tillsatte löken och vitlöken, och därefter äpplet, champinjonerna och sojafärsen samt kryddade blandningen. Smaka av och känn efter hur det smakar. 

När potatisen svalnat pressade jag den, för att därefter tillsätta ägg, mjöl och salt. Jag rörde ihop det till ett bra deg och formade små bullar som jag därefter fyllde med fyllningen. Efter det kokade jag knytena till dess att de flöt upp och valde sedan att steka dem lite lätt. Till detta lät jag lite smör bryna och tillsatte lite hackade hasselnötter. Servera med hallon så blir det perfekt!

Comments