Ansiktsmask med honung

Inlägget innehåller betald marknadsföring för Bodystore.

Untitled


Jag gillar när man kan använda saker man har hemma i sin hudvård. Det är enkelt, billigt och fungerar ofta förvånansvärt bra. När man är ny på no poo och att göra sina egna produkter så brukar jag rekommendera folk att testa på att göra en ansiktsmask med hjälp av honung. Det är superenkelt, går snabbt och huden blir både len och får ett härligt glow. Dessutom innehåller det inga konstigheter!

Jag brukar ta en matsked honung i min hand, för att därefter fördela den jämnt i ansiktet. Det kan vara lite svårt att massera huden med honung, men det viktigaste är att honungen är jämt fördelad. Akta ögonen dock! Jag låter honungen sitta kvar i 10-20 minuter, och sköljer därefter av ansiktet i ljummet vatten. Ibland kan huden strama lite efter en honungsmask, och då brukar jag smörja in ett par droppar olja på huden när den är fuktig. Då blir huden ännu mjukare!

Jag brukar använda mig av allt från vanlig ekologisk honung (länk) till dyrare Manuka honung (länk). Även om det känns lyxigare med den dyrare varianten, så fungerar de lika bra! Jag rekommenderar dock en honung som är ekologisk, så som den ena av de jag länkade ovan.

Comments