En vegetarisk middag på Farang i Stockholm

För någon vecka sedan besökte jag restaurangen Farang i Stockholm. Jag att sett fram emot besöket länge och mina förväntningar var höga. Även om maten var god så var besöket i sin helhet inget att hylla. Personalen betedde sig konstigt och var inte alltid villiga att samarbeta. Jag, som är vegetarian, ville inte beställa hela deras vegetariska meny, då det skulle bli alldeles för många rätter. På deras "vanliga" meny (där man kan beställa några rätter i taget) fanns inte så många vegetariska rätter, så jag frågade om det var okey att beställa någon enstaka rätt från den vegetariska menyn. Den första reaktionen från personalen var att detta inte var någonting som de kunde ordna. Jag frågade då hur de tänker sig att en vegetarian ska äta hos dem om de knappt har några vegetariska rätter som man kan beställa en och en. Han gick och fråga någon som var ansvarig och fick tillåtelse att göra ett undantag. Är inte det märkligt? Antingen får man ju låta gäster beställa vegetariska rätter från den satta menyn eller så får man utöka sitt vegetariska utbud bland de vanliga rätterna. Det kändes i vilket fall som helst väldigt märkligt och satte en väldigt konstig stämning på besöket.

Maten vi fick in var det inget fel på. Däremot skulle jag nog inte vilja besöka dem igen, just för att personalen betedde sig märkligt. De var väldigt påträngande och uppförde sig på ett sätt som kändes konstigt och obekvämt. Jag brukar ha överseende med sådant, men i det här fallet var det verkligen supermärkligt bemötande från deras sida.

Här nedan ser ni de rätter som vi beställde in. Tre av dem är från deras vanliga meny och en av dem (vegetarisk satay) är från den "satta" vegetariska menyn. Den vegetariska satayen var den godaste rätten, helt klart.

Untitled
Cha plu blad med tempeh, kokos och tamarind.

Untitled
Som tam, en grön papayasallad med rostade jordnötter, tamarind och långbönor.

Untitled
Grillad zucchini och thaiaubergine satay, med rostade jordnötter, kokosgrädde och koriander.

Untitled
Tofu i röd curry, med litchi, sockerärtor, körsbärstomat och thaibasilika.

Comments