Ett besök hos vegetariska simpleRAW i Köpenhamn

Untitled
Deras vegetariska hamburgare med potatischips och rökt paprikamajonnäs.


Untitled
Deras veganska brunchtallrik.

För ett tag sedan besökte jag den vegetariska restaurangen simpleRAW i Köpenhamn med några vänner. Jag, som är vegetarian, blir helt lyrisk när man hittar en godbit till restaurang som dessutom är helt vegetarisk. Oftast är maten så fantastiskt vacker på sådana restauranger upplever jag. 

När vi klev innanför dörren möttes vi av en minimalistiskt inredd restaurang, men behagligt ljus och ljudnivå. Man kände sig direkt avslappnad när man kom in, och allting kändes väldigt fräscht och trevligt. Vi slog oss ner och möttes av en trevlig servitris som tog vår beställning.

Några i sällskapet beställde in en vegansk brunchtallrik till förrätt med rispappersrullar, smoothiebowl och en liten tårtbit som var raw. Därefter beställde vi in varsin vegetarisk hamburgare. Maten var verkligen så himla god. Fastän det var en hamburgare, som inte alltid kanske känns lika fräscht att äta som en sallad, upplevde jag maten som just väldigt fräsch. Nästa gång jag återvänder till Köpenhamn kommer jag absolut att besöka dem igen, för den här restaurangen tåls att besöka mer än en gång.

Comments