Hur jag började med permanent hårborttagning

En läsare mailade mig och frågade hur jag började med just diatermi som permanent hårborttagning. Jag har velat göra permanent hårborttagning i flera år, men det har inte blivit av av olika anledningar. Ibland annat åt jag Isotretinoin under ett års tid, och när man äter den medicinen mot acne är det inte en bra idé att använda varken laser eller diatermi. 

Min mamma gjorde permanent hårborttagning med diatermi redan på 1980- och 1990-talet, och har sedan dess varit hårfri. De områden hon tog bort hår permanent på var ben och bikinilinjen. Jag har valt att ta bort mer hår än så och således även ta bort håret i armhålorna. 

Jag började min hårborttagning i juli 2017, genom att först gå på sådana behandlingar på en skola där man utbildar hudterapeuter. De var noga och bra, men tyvärr väldigt långsamma. I september valde jag således att börja gå hos en utövare i Stockholm som har sysslat med detta i många många år. Min mamma gick till henne på 1990-talet! Den utövaren är verkligen superduktig och riktigt snabb. Jag vill inte lägga ut hennes namn här, men vill du veta vem jag syftar på kan du maila mig på frokenminimalist@gmail.com. 

Eftersom den utövaren har så ont om tider, så låter jag henne fokusera på större områden så som benen. Detta då det går så snabbt när hon behandlar. Armhålorna gör jag hos någon annan, som har fler lediga tider. Hon är också jätteduktig, men ligger inte lika nära området där jag bor för tillfället. 

Jag kommer att fortsätta uppdatera den här bloggen om hur det går med den permanenta hårborttagningen med diatermi. Har ni frågor kan ni antingen ställa dessa i kommentarsfältet eller maila mig.

Comments