Hur min första behandling med diatermi var

Jag fick en fråga kring hur min första behandling med diatermi som permanent hårborttagning var. Jag tänkte således att jag kunde berätta om min första behandling med diatermi, vad jag hade förväntat mig och hur jag upplevde det den första gången. 

Jag hade läst på en hel del innan och visste på ett ungefär hur processen går till. Det jag förväntade mig var dock att det skulle göra ont, väldigt ont. Det är ju faktiskt en nål som går in i huden och som sedan bränner i hårsäcken så att den inte längre kan producera mer hår. Inte låter det skönt. Snarare låter det som någonting som hade kunnat göra riktigt riktigt ont. Dessutom förväntade jag mig att det skulle göra ont i huden under veckan efter en behandling och att man skulle få röda prickar som skulle vara kvar i ett par månader innan de hade läkt. Tänk så fel jag hade.

Behandlingen gör inte speciellt ont. Visst, det sticker till och gör ont mer på vissa ställen än andra, men det är absolut inte outhärdligt. Vissa ställen känns knappt någonting alls och jag har till och med somnat under behandlingar. Det område som gör allra ondast tycker jag är insida lår, därefter bikinilinjen och det som gör minst ont är underbenen och armhålorna. Det gör lite ont vid anklarna dock.

Efter en behandling kan huden vara lite svullen. Jag brukar få som en liten svullnad/upphöjning i huden vid varje ställe där de stuckit in nålen. Den svullnaden brukar lägga sig under de efterföljande timmarna dock. Dagen efter behandlingen brukar relativt ofta små små skorpor bildas vid varje ställe där nålen stuckit. Dessa små skorpor brukar ramla av av sig själva inom 1-2 veckor och lämnar inga röda märken efter sig.

Sammanfattningsvis kan man alltså säga att verkligheten överträffade mina förväntningar.

Comments