Mina bästa studietips

Untitled

Jag har studerat på universitet på heltid i mer än tre år nu och känner att det är dags för mig att börja dela med mig av mina studietips. När man är ny student kan det vara svårt att veta hur man ska lägga upp sina studier. Det kan leda till stress och oro, vilket inte gynnar någon. Hoppas att ni får användning för dessa tips!

  • Mitt första studietips är att att välja en plats att studera på där du känner att du kan koncentrera dig. Jag studerar bäst hemma, ensam. Min pojkvän studerar dock bäst på biblioteket, gärna med andra. Att hitta det man trivs bäst med är således av vikt, testa dig fram!
  • Ett andra tips är att planera. Jag förstår inte hur människor klarar sig utan att planera sin tid. För mig är det verkligen det viktigaste. Att planera när och hur saker ska göras hjälper mig mycket och motiverar mig även till att göra klart saker i tid. Utan planering är det lätt att saker och ting inte görs i tid.
  • Det tredje tipset jag tänkte dela med mig av är att alltid plugga innan man gör någonting annat. Vill man se en serie exempelvis, då får det bli efter att dagens studier är gjorda. Detta är extra viktigt för att undvika stress.
  • Undersök hur du studerar bäst. Jag kan exempelvis inte studera med andra, det fungerar helt enkelt inte. Jag gillar att skriva egna sammanfattning för att optimera min inlärning. Alla fungerar dock olika, så att hitta sin egen studieteknik är viktigt.
  • Repetera ofta. Jag upplever att det är viktigt att repetera ofta för att fakta ska fastna.
  • Gör alltid saker och ting i god tid. Stress mår ingen bra av. Bättre att vara klar lite tidigare än lite sent, eller sitta i sista minuten och kämpa.

Comments