Minimalistiskt boende i Stockholm: Sovrummet

Untitled

Läs mer:

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg så har jag ett par bekanta som valde att flytta från 242 till 39,5 kvadratmeter för något år sedan. Jag har fått nöjet att berätta om deras boende och hur de tycker att det fungerar. Först ut är sovrummet.

De har prioriterat att ha en stor säng, 200 cm bred. De menar att det ger en lyxig känsla, och funderar alldeles utmärkt att krypa upp i och se på film eller läsa en bok. På så vis skapas två vardagsrum skulle man kunna säga, då man kan hänga där inne om man känner att man behöver vara lite ifred. Det gör att man nödvändigtvis inte behöver gå varandra på nerverna, utan får två rum att kunna vara i. Överkastet och kuddarna ger en ombonad känsla och skapar en "extra soffa".

Som ni ser har de inga sängbord/nattduksbord. Istället har de en pall utplacerad på ena sidan samt en smart lösning gällande sänglampor om man varken har nattduksbord eller vill borra i väggen. Dessa an ses mer i detalj nedan.

Untitled

Untitled

Gällande förvaringen som finns i sovrummet är den inbyggd längs ena väggen. De berättar att de förvarar mer än bara kläder i dessa garderober, då förvaringen annars blir en aning överflödig. Ett tips som de ger är att man kan köpa fler hyllplan för att skapa fler hyllor, de har exempelvis en hylla med enbart böcker. På så sätt slipper de ha en bokhylla där man ser alla böcker, vilket kan se ett plottrigt intryck. En hylla förvarar de också sin trådlösa skrivare på, vilket gör att man inte behöver se den heller och samtidigt kan skriva ut på ett smidigt sätt när det behövs.

Annan förvaring de har är en klädhängare på insidan av sovrumsdörren. Där förvarar de kläder som varken är helt nytvättade eller redo att tvättas än. Dessutom har de under sin TV i sovrummet en liten smidig och minimalistisk hylla, vilken kan ses nedan.

Untitled

De fördelar som de känner gällande sitt sovrum är att det blir som ett rum till som man nödvändigtvis inte bara behöver sova i, utan även ta det lugnt och läsa en bok eller se en film i. Dessutom kan förvaringen, även om den är en aning överflödig, användas till att förvara mer än bara kläder. Den nackdel som de upplever är att man inte kan gå runt sängen, men samtidigt har de varken problem med det när de ska bädda eller kliva upp eller ner i sängen.

Detta är alltså sovrummet i en minimalistisk lägenhet i Stockholm, tillhörande ett par som gått från att bo på 242 kvadratmeter till enbart 39,5.

Comments