Varför valde jag diatermi som permanent hårborttagningsmetod?

Som bekant håller jag för tillfället på att ta bort hår på kroppen permanent, men hjälp av en metod som heter diatermi. Har du missat detta finns det mer att läsa här:

Jag fick en fråga för ett tag sedan om varför jag valde just diatermi som val av metod, när det finns laser och IPL som för många går snabbare och gör mindre ont. Det finns flera svar på den frågan. Först och främst har det att göra med att min mamma använde sig av diatermi när hon tog bort hår på 1980- och 1990-talet. Hennes erfarenhet har varit så pass positiv att jag kände mig trygg med att välja just diatermi som metod för permanent hårborttagning. Hennes resultat har jag dessutom själv kunnat se att de är permanent.

För det andra är många av mina hårstrån inte tillräckligt mörka och grova för att behandla med laser och IPL. Diatermi fungerar på alla hårfärger, vilket gör att jag kan ta bort håret på exempelvis mina ben utan problem. Är man relativt ljushårig, som jag, så är diatermi den enda metoden som fungerar om man vill ta bort hår permanent.

För det tredje så är diatermi den enda permanenta hårborttagningsmetoden som verkligen fungerar. Laser och IPL kan agera som permanent hårreducering, men är inte en lika "säker" metod som diatermi. Diatermi har funnits så pass länge att man idag verkligen vet att det är en permanent hårborttagningsmetod som fungerar. Självklart kan laser och IPL fungera för en hel del människor, men diatermi är att föredra om man som jag har ljust hår.

Comments