En minimalistisk julkalender: 10-12 december

Untitled

10 december
I december upplever jag att många är stressade, både inför jul och allt som ska ordnas, men även för att bli klar med en del projekt innan julledigheten börjar. Då kan det ibland vara så att kosten blir bristande. Idag är det alltså dags att se över kosten och om det finns någonting du vill förändra där. Ser jag till mig själv vet jag att jag skulle må bättre av att äta mer veganskt/helvegetariskt och skippa ägg och mejeriprodukter. Jag har redan börjat ta tag i det, men det gäller att hålla fast vid det. Vad vill ni förändra?

11 december
Många har gäster som sover över under julen. Det innebär ofta att lakan och handdukar tas fram som kanske inte alltid används annars. Idag är således uppgiften att gå igenom de handdukar, lakan och andra textilier som ni har hemma. Ofta kan det finnas något lakan eller handduk som borde återvinnas. Idag är alltså dagen att ta tag i det! Har ni mycket lakan och handdukar hemma? Själv äger jag bara tre badhanddukar, två handdukar till händer, två underlakan och två påslakan med tillhörande kuddöverdrag. Ett par av badhanddukarna börjar dock bli slitna nu, så det är snart dags för mig att se efter vilka ekologiska handdukar som finns på marknaden.

12 december
Under julen, speciellt om man har gäster över, så används en hel del porslin. Ofta har man några kantstötta tallrikar hemma eller annat som egentligen inte håller måttet. Dessa är det dags att rensa bland idag. Allting som du inte känner platsar får lämna hemmet. Det kan även vara värt att gå igenom sina glas och koppar.

Comments