En minimalistisk julkalender: 4-6 december

Untitled

Måndag 4 december
Inför det nya året kan det vara skönt att ha sett över vad man har i köket, sett till det som går att äta. Just att rensa i kyl, frys och skafferi är någonting som jag tycker är en utmaning, så dagens utmaning gäller även mig. Se efter vilka produkter vars bäst före-datum har passerat, förpackningar som varit öppna för länge och liknande. Rensa ut de matvaror som helt enkelt inte längre är ätbara. I frysen brukar jag generellt sett ha några enstaka matlådor och liknande som helt har fallit i glömska, och det tror jag inte att jag är ensam om. Försök se till att äta upp dessa. 

Den här utmaningen kan ta några dagar. Speciellt om man som jag gärna ser till att avfrosta frysen samtidigt och städa både kyl, frys och skafferi. Se dock till att inte slänga mat i onödan. Mycket mat håller längre än vad bäst före-datumet anger.

Tisdag 5 december
Idag är dags att se över din garderob. Har du kläder som du inte använder av någon anledning? Antingen att de inte längre är rätt storlek eller helt enkelt inte används för att du inte tycker om dem. Då kan du skänka dem till exempelvis Stadsmissionen eller en annan klädinsamling, så att kläderna kommer till användning för någon annan.

Onsdag 6 december
Onsdag innebär att det är dags att ta en titt bland böckerna hemma. Jag personligen äger knappt några böcker. De enda böckerna som jag har hemma hos mig är kurslitteratur, vilken jag säljer efterhand via Campusbokhandeln. Har du kurslitteratur hemma (som inte är för gammal), går det alldeles utmärkt att sälja dessa böcker via Campusbokhandeln. Jag har använt mig av dem sedan 2015 och är väldigt nöjd. Man kan även köpa begagnad kurslitteratur hos dem.

Böcker är någonting som många tycker är jobbigt att rensa. Kanske för att man tänker att man ska läsa vissa böcker, fastän man inte hinner eller väljer att prioritera det. Det är okey att släppa taget om böcker som man inte längre har lust att läsa. Allra oftast finns de att låna på ens lokala bibliotek om man skulle ändra sig, eller så kan man använda sig av Storytel som jag väljer att göra.

Comments

  1. Jag är jättebra på att rensa, både kläder, saker och böcker. Har skänkt åtskilligt till Röda Korset och liknande. Känns bra om det kommer till användning!

    ReplyDelete

Post a Comment