En minimalistisk julkalender: 7-9 december

Untitled

Torsdag 7 december
Idag är det dags för ett område som jag brukade tycka var så himla tråkigt att rensa, nämligen skräplådan. En skräplåda finns i många hem, hemma hos mig innehöll den alltså från sladdar som jag inte vet var de går till, till sandpapper och skruvar. En riktigt tråkig låda helt enkelt, full med saker som man inte vet vart de ska ta vägen. Idag är det dags att rensa den lådan. Jag brukar slänga det som jag inte ens kan minnas att jag någonsin har använt, samt städa ur lådan ordentligt och lägga in resten snyggt igen.

Fredag 8 december
Elektronik och sladdar, även detta är ett område jag tycker är supertråkigt. Det innebär dock att det känns extra bra när jag väl har rensat det området. Den enda tekniken jag äger är min dator, min mobil samt en TV. Självklart även köksutrustning och lampor, men om vi ser till mer privat elektronik har jag inte mycket mer än dator, mobil och TV. Till detta tillkommer även laddare och hörlurar. Många människor har gammal elektronik liggandes i lådor. Denna elektronik kan man återvinna eller sälja, vilket är det som blir uppdraget för idag.

Lördag 9 december
Idag är det dags för badrummet, ett ställa där jag upplever att många rensar relativt sällan. Jag har inte speciellt mycket saker i mitt badrum, men kan ändå tycka att det är skönt att gå igenom prylarna där med jämna mellanrum. Idag blir uppdraget att gå igenom alla flaskor som ni eventuellt har stående. Vilka av dessa används, vilka har blivit gamla och vilka är rent av tomma? Torka ur badrumsskåpet och ställ enbart tillbaka sådant som du faktiskt använder.

Comments