En minimalistiskt julkalender: 13-15 december

Untitled

13 december
Idag är det Lucia. Det innebär för en del luciatåg i skolorna eller luciafika på jobbet. Det är ett utmärkt tillfälle att visa sin omgivning uppskattning. Uppgiften för idag blir således att visa era nära och kära, men även människor runt omkring er, uppskattning. Det kan vara något så litet som att hjälpa en äldre person gå av bussen, till att berätta hur mycket ni älskar era nära och kära.

14 december
Idag är det dags att se över sina rutiner. Har du vissa rutiner och vanor som du vill ändra på? Någonting jag som har ändrat på de senaste två åren är att jag går upp tidigare på morgonen, även när jag är ledig. Det gör att jag känner mig pigg och alert. Startar jag dagen tidigt har jag dessutom ofta ett försprång under dagen. Det gillar jag! Har ni någon rutin ni nyligen ändrat på eller som ni vill ändra på?

15 december
Nu inför jul brukar det alltid komma några julkort på posten. Därför tänkte jag att det är ett fantastiskt tillfälle att rensa bland sina papper. Börja med att se vilka papper du har hemma som du inte behöver spara. För mig kan det vara allt från några kvitton till en bruksanvisning. De papper som jag känner att jag behöver spara brukar jag scanna in och spara som PDF på en extern hårddisk. Dessutom har jag alltid minst en säkerhetskopia. Mitt hem är i princip papperslöst nuförtiden, vilket är en befrielse. Hur ser det ut hemma hos er?

Comments

  1. Vilken bra blogg! Tack för att du får en att tänka till! Nu ska jag rensa papper!!

    ReplyDelete

Post a Comment