En minimalistiskt julkalender: 22-25 december

Untitled

Fredag 22 december
Många butiker, så som klädbutiker, erbjuder medlemskap. Blir man medlem får man ofta hem en tidning samt erbjudanden. Min erfarenhet är dock att jag för det första aldrig läser dessa tidningar och för det andra lockas till att konsumera när jag får hem erbjudanden. Ofta kan man lockas till att köpa någonting eftersom det är erbjudande, när man annars inte hade köpt varan. Då har man inte sparat pengar, utan spenderat pengar i onödan. Idag blir således uppdraget att avsluta alla medlemskap som man inte känner är givande. Jag är exempelvis idag bara medlem hos ICA och Apoteket Hjärtat.

Lördag 23 december
Idag, dagen innan julafton, är det dags att städa. Storstäda hela lägenheten och allt som du ser som du inte längre känner hör hemma i ditt hem får åka ut. Ett tips är att sortera i olika högar (eller kassar för den delen), en för slänga och en för skänka. Det som du väljer att behålla får stå på sin plats.

Söndag 24 december
Idag är det julafton! Idag är uppdraget att göra någonting som gör dig lycklig. Försök att visa kärlek och glädjas åt allt det fantastiska som du har i ditt liv. Fundera på vad du är tacksam för just idag.

Måndag 25 december
På juldagen är det dags att reflektera över hur julen var för dig. Är du nöjd? Blev det som du hade tänkt dig? Vad hade du velat ändra på inför nästa år? Vad var bra?

Berätta gärna i kommentarsfältet hur ni reflekterar över detta frågor!

Comments