En vegetarisk middag på Oaxen Slip i Stockholm

För några veckor sedan bestämde jag mig för att besöka Oaxen Slip på Djurgården i Stockholm. Jag har varit där tidigare, men på den tiden var jag inte vegetarian. Den här gången var det väldigt spännande, då jag hört en hel del bra om deras vegetariska mat. 

När vi kom dit välkomnades vi varm av personalen som visade oss till vårt bord. Personen som hade hand om oss var verkligen fantastisk; så varm och trevlig. Hon hjälpa mig även med vilken mat som var vegetarisk och inte. När maten väl kom in möttes vi av vackra rätter som verkligen bjöd in oss till att smaka. Fantastiskt gott var det också! Vi beställde in en krispig svartkål med kålmajonnäs samt friterad brysselkål med persiljekräm till förrätt. Båda dessa var oerhört goda, med en trevlig konsistens. Därefter beställde jag in svampfyllda kroppkakor, men kål, brynt smör och lingon. Till detta valde jag även att beställa pommes frites med deras rökta majonnäs. Till efterrätt valde vi deras Oaxensviss.

Maten var riktigt riktigt god. Jag som älskar kroppkakor blev så himla glad att de hade det på menyn, så himla fint! Deras smårätter var även dessa väldigt trevliga. Jag kommer helt klart att återvända hit!

Untitled
Friterad brysselkål med persiljekräm.

Untitled
Krispig svartkål med kålmajonnäs.

Untitled
Svampfyllda kroppkakor med kål och brynt smör, samt lingon.

Untitled
Pommes frites med rökt majonnäs.

Untitled
Deras egen Oaxensviss.

Comments