Hur man kan tänka positivt

Untitled

För mig är det viktigt att vara positiv. Jag tänker att ju positivare jag är, desto mer positivt kommer jag uppleva mitt liv. Det blir en god cirkel helt enkelt. Generellt sett är jag en positiv person, jag försöker att vara så lösningsorienterad som möjligt när ett problem uppstår så att problem klaras upp snabbt. Men självklart är det inte alltid så himla lätt att vara positiv. Ibland går livet inte som man vill. Tro mig, jag vet. Min pappa dog innan jag ens hade hunnit fylla femton, så jag vet vad det innebär att kämpa på fastän man egentligen inte orkar. Då är det viktigt att kunna tänka positivt, för annars blir livet så himla mycket jobbigare. Det finns några saker som jag tycker är extra viktigt för att kunna tänka positivt.

Visa tacksamhet. Tacksamhet är någonting jag upplever att man kan öva upp. Ju mer tacksamhet man visar, desto lättare är det att vara tacksam. Även när livet är skit, finns det allra oftast saker man kan vara tacksam över ändå. När min pappa dog var jag tacksam för att jag i alla fall hade min älskade mamma och bror kvar. Varje gång jag kände att livet var så fruktansvärt orättvist tänkte jag på att jag faktiskt hade andra personer i mitt liv kvar som jag älskar. På så vis övade jag på att vara tacksam. Detta gäller ju såklart även i andra situationer.

Beröm dig själv. Det är för mig viktigt att berömma sig själv. Man behöver nödvändigtvis inte prata med sig själv högt, men däremot kan man tänka positiva tankar om sig själv. Har du gjort någonting bra förtjänar du verkligen att höra det, och det är viktigt att uppmärksamma detta för sig själv också.

Beröm andra människor. Att sprida positiv stämning omkring sig är ett sätt att skapa och upprätthålla den goda cirkeln. Genom att berömma andra när de har gjort någonting bra så mår både du själv och personen ifråga bra. Det finns verkligen ingenting negativt med att sprida positivitet omkring sig. Så har någon gjort någonting bra, berätta det för dem!

Comments

  1. Så bra inlägg! Jag tycker framförallt det där med tacksamhet är så viktigt och jobbar mkt med mig själv i förhållande till det.

    ReplyDelete

Post a Comment