Marockansk vegansk couscous med grönsaker och harissa

Untitled

Min mamma bodde under flera år i Frankrike. Just den franska matkulturen har inte fastnat lika mycket som all den marockanska mat som hon åt under sin tid i Paris. Varje gång vi har varit i Frankrike har vi besökt marockanska restauranger och ätit couscous. Under min uppväxt har vi ätit massvis med couscous. Man kan helt enkelt säga att den här superlätta rätten går att variera på flera sätt och nuförtiden gör jag den enbart vegansk. Under min uppväxt åt vi dock kyckling eller lamm till, men det är bättre för både kroppen och miljön att äta den veganska versionen.

Först och främst början man med att koka upp grönsaksbuljong. Här får man smaka av hur mycket man vill att buljongen ska smaka, jag gillar att ha en mer koncentrerad buljong så att smaken blir mer intensiv. Därefter hackar man valfria grönsaker. Den här gången valde jag broccoli och morötter. Jag brukar dessutom nästan alltid ha kikärtor i, det är riktigt riktigt gott och konsistensen blir väldigt bra. Medan man låter grönsakerna koka i buljongen tillagar man couscousen.

När maten är klar serverar man den tillsammans med lite harissa, som finns i många livsmedelsbutiker. Det är en stark liten paste som är en klassiker att äta till couscous.

Comments

  1. Det där låter verkligen ljuvligt gott!

    http://hannafialotta.blogg.se

    ReplyDelete

Post a Comment