Saffransrisotto med morot

Untitled

Receptet ger 4 portioner (ca 300 kcal/portion):
  • 2 schalottenlökar 
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 3 dl (285 gram) avorioris
  • 1 msk olivolja
  • 1 morot
  • 0,5 citron
  • Ett par nypor saffran
  • 0,5 tsk gurkmeja
Jag har blivit besatt av risotto! Det går att variera i en oändlighet, konsistensen är trevlig och den blir så himla krämig och härlig. Basen till min risotto, oavsett hur jag väljer att smaksätta den, är avorioris, schalottenlök, olivolja och grönsaksbuljong. Jag börjar med att steka den hackade löken. När den har mjuknat har jag i riset och rör runt till dess att det blivit glansigt. Därefter tillsätter jag lite av grönsaksbuljongen i taget och fyller på allt eftersom riset absorberat vätskan. Under den här processen har jag även i lite strimlad morot, saffran och gurkmeja. Det tar ungefär 20 minuter för riset att bli klart, det ska dock inte bli helt mjukt utan fortfarande finnas en kärna. Jag brukar servera risotton med en liten citronklyfta för att få den lite syrligare smaken också, eftersom jag inte använder vin när jag lagar risotto.


Comments