Veganskt julbord på Hermans i Stockholm

För några dagar sedan besökte jag Hermans i Stockholm för att äta deras veganska/helvegetariska julbord. Jag har ätit på Hermans förut och inte varit överlycklig, så att säga. Jag tycker att mycket av maten smaken väldigt mycket likadant och att eftersmaken inte är speciellt härlig. Maten känns inte riktigt fräsch. På nätet har jag läst många recensioner där de lovordar Hermans, så jag har gett det några försök. Nu senast var det således dags att pröva deras julbord.

Jag var på Hermans tillsammans med en vän som aldrig har ätit där innan. Hon var positivt inställd, medan jag undrade om julbordet verkligen skulle vara så mycket bättre än deras andra bufféer. Jag berättade såklart inte om mina farhågor till min vän, utan ville att hon själv skulle uttala sig om hur hon upplevde maten. 

Det fanns lite gott och blandat på julbordet. Allt från vegansk Janssons frestelse och köttbullar till indisk korma och hummus. Det fanns även ett efterrättsbord. Tyvärr blev vi besvikna. Maten smakar ingenting speciellt, och eftersmaken man får är inte angenäm. Jag vet inte hur jag ska förklara eftersmaken riktigt, men den är inte fräsch utan snarare lite "instängd". Den veganska sillen var alldeles för sur, de veganska köttbullarna/vegobullarna var stenhårda och alldeles för hårt stekta. Vissa av efterrätterna verkade gamla, med vissa kakor som var så hårda att det inte ens gick att bita i dem utan att riskera att tänderna gick av. 

Slutsatsen är att det högst troligen inte kommer att bli fler besök på Hermans för mig, tyvärr. Jag tycker det är väldigt synd, då de har en så himla stor potential. De har en fantastiskt lokal med ett centralt läge, men deras mat kan verkligen bli bättre.


Untitled
Några av deras rätter på julbordet.

Untitled
På bilden syns Janssons frestelse, ris, potatis, grytor och kål.

Untitled
Resten av julbordet.

Untitled
Det jag valde att smaka första rundan på julbordet.

Untitled
De veganska efterrätterna.

Comments

  1. Vad tråkigt att det inte var så bra. Det var flera år sedan jag åt på Hermans men har varit sugen på att testa dem i juletider. Nu vette sjutton om jag är så sugen längre...

    ReplyDelete

Post a Comment