Att ha uppdaterat hemmet

Untitled
Mina nya sängkläder och överkast med tillhörande kuddar.

Jag har varken speciellt mycket möbler eller annan inredning. Jag gillar att min hem känns rent, tomt och till och med kalt. Det gör att min kreativitet kommer fram mer. Ett krav för mig när jag inte har så mycket saker hemma är att allting jag faktiskt äger ska kännas härligt och fint. Det är en fin balansgång, eftersom jag inte heller vill konsumera så himla mycket. Det kanske inte känns så himla minimalistiskt för vissa av er att konsumera och köpa nya grejer. För mig handlar dock minimalism om att äga få saker, men som man älskar. Jag älskade inte mina förra sängkläder, överkast eller badhanddukar. Nu gör jag det.

Den senaste tiden har jag känt att både mitt överkast, mina sängkläder och mina badhanddukar har börjat se dassiga ut. Dessutom har de blivit ganska slitna och ser inte speciellt kul ut längre. Därför bestämde jag mig för att köpa nya. De gamla får helt enkelt skänkas eller ges till textilinsamlingen.

På bilden ovan ser ni mina nya sängkläder och mitt överkast. Jag önskade mig helt vita sängkläder, så det fick det bli. Själva lakanen jag äger var inte speciellt slitna, se de bytte jag inte ut. Sängkläderna jag hade innan var varken helvita (vilken är det jag önskade att mina nya skulle vara) eller speciellt trevliga längre. De hade vridit sig lite, så att bädda var lite av en kamp. Överkastet önskade jag skulle kännas lyxigt, vilket detta gör. Det är grått med en silkig yta. Det blir inte heller så himla lätt skrynkligt, utan håller formen fint.

Untitled
En av mina nya badhanddukar.

På den här bilden ser ni även min ena nya badhandduk. Jag köpa två stycken par badhanddukar som fick ersätta mina förra. Dessa är grå, istället för lila som de förra var. Min stil har ändrats en del sedan jag flyttade hemifrån och köpa mina förra handdukar och lakan, så det var skönt med en uppdatering. Jag tycker om när både mina kläder och inredning går i vitt, grått och svart. Det känns harmoniskt för mig.

Vad har ni för färger i ert hem?

Comments

 1. Vitt, grått och marinblått. Lite enstaka svart också.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Låter som en fin kombination av färger :)

   Delete
 2. Håller med om att det ger en harmonisk känsla med enstaka färger i hemmet. Jag har vitt, grått och mörkt trä hemma hos mig. :)

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts