Ett år utan Isotretinoin: Resultat, tankar och bilder

Untitled
Så här ser min hud ut idag. Inga finnar alls som ni ser.


Läs mer:
Bilder på min hud under och efter behandling med Isotretinoin mot acne 

I slutet av januari 2017 tog jag de sista tabletterna av Isotretinoin som gick i min kur. Då hade jag ätit Isotretinoin i nästan ett års tid. Även om jag åkte på en hel del biverkningar, vilket man kan läsa om i inlägget som är länkat ovan, är jag verkligen så nöjd att jag åt tabletterna. Jag hade kunnat göra det tusen gången om.

Sedan jag sluta äta Isotretinoin har jag inte fått en enda finne. Inte en enda. Det känns alldeles fantastiskt. Ärren efter finnarna syns nästan inte heller och huden blir finare och finare. Mitt tips är att använda syraprodukter (AHA och BHA) efter kuren för att hjälpa ärren på traven. Låt det dock gärna gå några månader så huden hinner återhämta sig först.

Hur känns min hud då? Den är torrare än innan Isotretinoin, men det är jag faktiskt nöjd med. Jag har hellre lite torrare hud än fet. Inga biverkningar (förutom torrare hud) har jag kvar idag. Utan allt är som innan kuren, minus finnarna. Jag har verkligen rekommendera Isotretinoin mot acne, det har gjort väldigt stor skillnad i mitt liv.

Kommentarer

 1. Hej!
  Superinspirerande att läsa din resa med Isotretinoin, är själv i processen att börja med de efter cirkus 12-13 år med svår acne. Fantastiskt roligt att läsa att det har fungerar så bra för dig trots alla biverkningar du fick stå ut med. Men en fråga jag har som jag inte kan hitta svaret på någonstans är om hur ditt hår kändes under tiden, mer specifikt hårbotten.
  Med vänlig hälsning, Linda, 28årigt acnemonster

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Vad härligt att du ska få börja med Isotretinoin. Min hårbotten var torrare under kuren, men inte jättetorr som resten av huden på kroppen. Mitt hår var inte torrare än vanligt dock. Jag kunde tvätta håret med sällan, vilket var väldigt skönt :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg