Permanent hårborttagning: Uppdatering efter 6 månader

Eftersom jag började med permanent hårborttagning med diatermi under slutet av juli 2017, innebär det att jag nu gått på behandlingar under ett halvår. Därför tänkte jag skriva en kort uppdatering kring hur det har gått.

Bikinilinjen
Bikinilinjen är i princip snart hårfri. Jag behöver boka in en behandling då och då (kanske med en månadsmellanrum ungefär) för att ta bort de hårstrån som hunnit växa fram. De blir dock färre och färre.

Armhålorna
Min ena armhåla är snart helt hårfri. Eftersom hårborttagning tar tid har jag prioriterat att den ena armhålan behandlas först (istället för att både armhålorna ska behandlas lite vardera), för att på så sätt se resultat snabbare. Min ena armhåla har således väldigt lite hår kvar. Jag behöver dock boka in en tid snart för att ta bort de få hårstrån som kommit till ytan nu.

Benen
Benen är det området som tar absolut mest tid. Detta eftersom det är en mycket större yta som behandlas jämfört med armhålorna och bikinilinjen. Eftersom armhålorna och bikinilinjen börjar bli allt mer hårfri innebär det att jag lägger allt med tid på benen nu. Jag är delvis hårfri på benen, vissa områden har inget hår alls. Så jag märker ju att hårväxten blir allt glesare.

En kort sammanfattning blir således att hårborttagning med diatermi fungerar, men tar tid. Jag räknar med att behöva gå då och då i flera år, men att antalet behandlingar blir färre och färre. Jag har inte fått några ärr eller liknande efter behandlingarna heller vad jag har kunnat se, utan jag är väldigt nöjd. I framtiden tänkte jag uppdatera med fler bilder, men just nu har jag inga bra att bjuda på. Har ni några frågor kan ni antingen skriva en kommentar här eller kontakta mig via formuläret i högerkolumnen.

Comments