Vegansk dhal med gula linser och senapsfrön

Untitled

Jag älskar linsgrytor av alla dess slag, men gillar att testa nya kombinationer av kryddor och liknande. Här är en riktigt god dhal med senapsfrön och gula linser, men det går såklart alldeles utmärkt att använda sig av röda linser också. Jag åt grytan tillsammans med svart ris, rostad grönkål och en lime som jag pressar över maten.

Ingredienser:
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 dl gula linser
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 chili
  • 2 tsk senapsfrön
  • 2 tsk spiskummin
  • Färsk koriander

Instruktioner:
  •  Börja med att låta kokosmjölken och grönsaksbuljongen koka upp. 
  • Tillsätt därefter den hackade gula löken och chilin, den pressade vitlöksklyftan samt de gula linserna.
  • Därefter tillsätts kryddorna förutom koriandern.
  • Där grytan har kokat och linserna är mjuka så är det dags att smaka av och se om någonting saknas.
  • Serveras med färsk koriander på.

Comments