Att rensa datorn

IMG_6135

Även om digitalt stök inte är lika jobbigt alltid som fysiskt stök kan det kännas skönt att rensa där också. Jag upplever ofta en stress om skrivbordet på datorn är fullt med filer och mapper eller om inkorgen på mailen är full. I mina in-och-ut-listor som skrivs varje månad har jag även berättat att jag har haft problem med en hårddisk där jag under 10 års tid bara har lagt över filer utan att sortera dem. Detta problemet är dock nästan helt löst nu, då jag tog tag i det under sommaren. Jag tänkte dock att jag kan samla lite tips för att hålla ordning på det digitala:
  • Jag sparar alla dokument och filer som inte är jätteviktiga på Google Drive. Således blir de lättare att komma åt både via mobilen och datorn. Självklart sparar jag bara dokument som jag anser kan vara värdefulla att ha kvar, allting annat raderas.
  • Jag scannar in alla viktiga kvitton och papper och sparar även dem på Google Drive (för att scanna in finns det många bra appar till mobilen).
  • Bilder sparar jag på både flickr och en hårddisk.
  • Jag rensar regelbundet Google Drive samt de enstaka dokument som hamnar på datorns skrivbord (inlämningsuppgifter mest, då dessa inte riktigt går att skriva i Google Drive).
  • Jag får ganska mycket mail, då min mail både används till skolan, i privata sammanhang samt som en kontaktmail för de föreningarna jag är med i. Vissa mail måste jag ha kvar en tid i inboxen, men jag ser till att ofta rensa i inkorgen.
  • Fastän jag är 90-talist har jag inte snapchat, kik och vad allting heter. Jag har dock Facebook samt Instagram (@frokenminimalist).
  • Jag försöker vara selektiv gällande vilka jag är vän med på Facebook. Är enbart vän med människor som gör mig glad och får mig att må bra.

Comments